Składniki: 1 puszka czerwonej fasoli duża puszka, fasolę wypłukać i osączyć 1 puszka białej fasoli wypłukać i osączyc 2 łyżki oliwy 2 szt. cebul duże-drobno pokroić 3 ząbki czosnku posiekać 1 szt. marchwi pokroić w kostkę 1 szt. selera pokroić w kostkę 1 szt. ziemniaka obrać i pokroić w kostkę 2 łyżeczki chili 1 puszka pomidora pomidory rozdusić widelcem sól, pieprz sok cytrynowy pieprz Cayenne 5 dag sera żółtego np: parmezan natka pietruszki Cebulę i czosnek przesmażyć na oliwie, dodać jarzyny i ziemniak, przyprawić chili, smażyć przez parę minut. Potem dodać pomidory i sok pomidorowy, opłukaną fasolę, doprawić na ostro. Dusić często mieszając, aż ziemniaki będą miękkie, przed podaniem posypać natką i parmezanem lub innym startym serem.
|