tomilondyn - 2008-06-05 23:35:19

Smalczyk cebulowy - składniki

    * 1/2 kg słoniny
    * 35 dag cebuli
    * 1 kwaskowate jabłko
    * 1 łyżeczka majeranku lub tymianku
    * sól

Smalczyk cebulowy - sposób przygotowania
Słoninę pokrój w kosteczkę i wytapiaj na małym ogniu, aż skwarki nabior± złocistego koloru. Cebulę posiekaj i dodaj do skwarek. Poczekaj, aż się zeszkli. Jabłka zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Do smalcu dodaj 3 łyżki wody i wrzuć jabłko. Przypraw majerankiem (lub tymiankiem) i sol±. Du¶ razem 5 minut i wlej do glinianej miseczki. Odstaw w chłodne miejsce, aby smalec stężał. [imgl][/imgl]

GotLink.plwww.lustra-drogowe.com.pl www.aranzacja-wnetrz.net.pl skup złomu Piła