tomilondyn - 2008-06-05 23:38:13

Ch³odnik mazowiecki z botwiny - sk³adniki

    * 1 ma³y pêczek botwiny
    * 1 ³y¿ka octu
    * 10-15 dag pieczonej cielêciny
    * 3/4 litra jogurtu naturalnego lub zsiad³ego mleka
    * 1 szklanka soku z kiszonych ogórków
    * 1 ogórek kiszony
    * 2 jajka
    * szczypiorek
    * koperek
    * sól
    * pieprz

Ch³odnik mazowiecki z botwiny - sposób przygotowania
Botwinê op³ucz, osusz, drobno pokrój. Zalej wrz±c± wod± z dodatkiem octu, odced¼, wymieszaj z jogurtem i sokiem z ogórków kiszonych. Dodaj posiekany szczypiorek i koperek oraz pokrojonego w kostkê kiszonego ogórka. Dok³adnie wymieszaj, przypraw do smaku sol± i pieprzem. Przykryj i wstaw na co najmniej godzinê do lodówki. Jajka ugotuj na twardo, obierz, ostud¼ i pokrój na æwiartki. Pieczon± cielêcinê pokrój w plastry, a potem w paski. Do ka¿dej porcji ch³odnika w³ó¿ po 2 æwiartki jajka oraz pokrojon± cielêcinê. Podawaj od razu.

GotLink.plwww.chcepsa.pl Jastarnia pola namiotowe Getback smsy