szef kuchni - 2008-06-05 23:57:57

Makaron z mozzarellą i cukinią - składniki

    * 2 kulki mozzarelli (100 - 150 g)
    * 400 g włoskiego makaronu penne lub fusili
    * 2 wąskie cukinie pokrojone w grube plastry
    * 1 cebula pokrojona w paseczki
    * 1/2 czerwonej papryki pokrojonej w paski
    * 3 ząbki czosnku pokrojone w plasterki
    * 5 łyżek oliwy z oliwek
    * sól
    * pieprz
    * parmezan

Makaron z mozzarellą i cukinią - sposób przygotowania
Nastawić osoloną wodę na makaron i rozgrzać oliwę na patelni. Do gorącej oliwy wrzucić cebulę i czosnek, lekko zrumienić, dodać cukinię i paprykę i podsmażyć. Dodać sól i pieprz. W tym czasie ugotować makaron al dente, odcedzić. Dodać do gorących warzyw, podrzucić kilka razy na patelni. Dodać pokrojoną w kostkę mozzarellę i zamieszać. Podawać z parmezanem.

GotLink.plwww.chcepsa.pl Jastarnia pola namiotowe Getback smsy