szef kuchni - 2008-06-06 00:09:58

Sk³adniki:

    * podudzia z kurczaka
    * woda przegotowana (tyle by zakry³o miêso)
    * 12 ³y¿ek sto³owych oliwy z oliwek
    * 5 z±bków czosnku
    * 1 cebula
    * 1 ³y¿ka sto³owa zió³ prowansalskich
    * 1 ³y¿eczka papryki ostrej (w proszku)
    * 2 ziarenka ja³owca
    * pieprz ziarnisty
    * li¶æ laurowy
    * ziele angielskie
    * 1 ³y¿ka przyprawy typu Vegeta lub Kucharek

Sposób przygotowania:
Oliwê z oliwek wlaæ do pojemnika, dodaæ paprykê, zio³a, pieprz, Vegete i dobrze wymieszaæ. Cebulê drobniutko posiekaæ, czosnek rozgnie¶æ, ziarenka ja³owca równierz rozgnie¶æ. Wk³adamy miêso do garnka zalewamy wod± i dodajemy wszystkie sk³adniki i dobrze wymieszaæ. Pozostawiæ na drugi dzieñ. Nastêpnie wyci±gamy miêso i wk³adamy do garnka i pieczemy a¿ bêdzie miêkkie (troszkê marytany wlaæ by miêso siê nie przypali³o). Gotowe nó¿ki zawijamy w sreberko i maczamy w miodzie (sztuczny) i uk³adamy w naczyniu ¿aroodpornym aby trzyma³o ciep³o. Gotowe.

GotLink.plwww.chcepsa.pl Jastarnia pola namiotowe Getback smsy