FORUM WIELOTEMATYCZNE

gotowanie , porady

  • Nie jesteś zalogowany.
  • Polecamy: Komputery

Ogłoszenie


#1 2012-01-07 22:56:59

Tomasz

Moderator

Zarejestrowany: 2012-01-07
Posty: 6
Punktów :   

faszerowany boczek wedzony

Składniki:
15 dag pieczarek
1 szt bułki czerstwa
  boczek
1 szt jajka
  natka pietruszki
1/2 kg jabłek
2 łyżki ketchupu
Farsz: 15 dag pieczarek usmażyć. Bułkę czerstwą namoczyć i zemleć z okrawkami wyrównywanego boczku. Dodać do tego pieczarki, jajo, posiekaną natkę i przyprawić do smaku. Jak już ci wyjdzie rolada obwiązana nitką to polewasz tłuszczem i pieczesz skrapiając na początku wodą (ewentualnie bulionem a może jakimś piwem cienkim...) a następnie własnym sosem boczku. Pod koniec duszenia możesz dodać w cząstkach pół kilo jabłek wymieszanych z 2 łyżkami ketchupu

Offline

 

free counters

blog counter


Stopka forum

RSS
Powered by PunBB 1.2.23
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora
GotLink.plwww.chcepsa.pl Jastarnia pola namiotowe Getback smsy