FORUM WIELOTEMATYCZNE

gotowanie , porady

Ogłoszenie


#1 2008-06-05 23:38:13

 tomilondyn

Admin

7618831
Call me!
Skąd: Birmingham
Zarejestrowany: 2008-05-29
Posty: 257
Punktów :   
WWW

Chłodnik Mazowiecki z Botwiny

Chłodnik mazowiecki z botwiny - składniki

    * 1 mały pęczek botwiny
    * 1 łyżka octu
    * 10-15 dag pieczonej cielęciny
    * 3/4 litra jogurtu naturalnego lub zsiadłego mleka
    * 1 szklanka soku z kiszonych ogórków
    * 1 ogórek kiszony
    * 2 jajka
    * szczypiorek
    * koperek
    * sól
    * pieprz

Chłodnik mazowiecki z botwiny - sposób przygotowania
Botwinę opłucz, osusz, drobno pokrój. Zalej wrzącą wodą z dodatkiem octu, odcedź, wymieszaj z jogurtem i sokiem z ogórków kiszonych. Dodaj posiekany szczypiorek i koperek oraz pokrojonego w kostkę kiszonego ogórka. Dokładnie wymieszaj, przypraw do smaku solą i pieprzem. Przykryj i wstaw na co najmniej godzinę do lodówki. Jajka ugotuj na twardo, obierz, ostudź i pokrój na ćwiartki. Pieczoną cielęcinę pokrój w plastry, a potem w paski. Do każdej porcji chłodnika włóż po 2 ćwiartki jajka oraz pokrojoną cielęcinę. Podawaj od razu.

Offline

 

free counters

blog counter


Stopka forum

RSS
Powered by PunBB 1.2.23
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora
GotLink.plwww.chcepsa.pl Jastarnia pola namiotowe Getback smsy