FORUM WIELOTEMATYCZNE

gotowanie , porady

Ogłoszenie


#1 2008-05-30 17:42:35

 tomilondyn

Admin

7618831
Call me!
Skąd: Birmingham
Zarejestrowany: 2008-05-29
Posty: 257
Punktów :   
WWW

Flaczki

"Flaczki z drobiu "


Składniki:
Brak większych obrazków.
1.5 l rosołu drobiowego,
pół ugotowanej kury,
250 g ugotowanych żołądków drobiowych,
250 g marchewki,
150 g selera,
1 łyżka majeranku,
pół łyżeczki imbiru mielonego,
szczypta gałki muszkatołowej,
1 łyżka masła,
1 łyżka mąki,
ostra papryka,
sól,
pieprz,
można dodać szczyptę mielonego kminku


Sposób przyrządzenia:
        Jeżeli gotuje się rosół z korpusów kurczaka lub indyka, wówczas dokupić 500 g piersi z kurczaka lub indyka, a skórę obrać z ugotowanych korpusów. Ugotowane w rosole mięso, skórę, żołądki pokroić w paski. Warzywa obrać i również pokroić w paski. Imbir zalać wrzątkiem i odstawić na 15 min., późnej zlać do zupy tylko wodę imbirową. Na patelni rozgrzać masło i przesmażyć pokrojone warzywa. Pod koniec smażenia oprószyć mąką. Wszystkie składniki dodać do rosołu, przyprawić. Gotować, aż warzywa zmiękną. Można dosypać szczyptę mielonego kminku.

Offline

 

free counters

blog counter


Stopka forum

RSS
Powered by PunBB 1.2.23
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora
GotLink.plwww.lustra-drogowe.com.pl www.aranzacja-wnetrz.net.pl skup złomu Piła