FORUM WIELOTEMATYCZNE

gotowanie , porady

Ogłoszenie


#1 2008-06-05 23:28:32

 tomilondyn

Admin

7618831
Call me!
Skąd: Birmingham
Zarejestrowany: 2008-05-29
Posty: 257
Punktów :   
WWW

Zupa "pak choi"

Zupa pak choi - składniki

    * 1 litr esencjonalnego wywaru z kurczaka lub włoszczyzny
    * kawałek (5 cm) świeżego imbiru
    * 1 ząbek czosnku
    * 5 łyżek sosu sojowego
    * 30 dag schabu bez kości
    * 2 łyżki płynnego miodu
    * 2 główki kapusty pak choi (lub pekińskiej)
    * 30 dag chińskiego makaronu
    * 15 dag pieczarek
    * 4 dymki

Zupa pak choi - sposób przygotowania
Wywar wlej do rondla, dodaj drobno starty imbir, zmiażdżony czosnek, 2 łyżki sosu sojowego i schab (bez tłuszczu) pokrojony w cienkie plastry. Doprowadź do wrzenia i gotuj na wolnym ogniu przez 3 minuty. Schab przełóż do gorącego woka lub na patelnię, dodaj do niego pozostały sos sojowy, miód i trochę wywaru z rondla. Smaż przez 3-5 minut, aż mięso zbrązowieje, często je obracając i dolewając więcej wywaru, jeśli to konieczne. Do rondla z wywarem włóż połówki główek kapusty, makaron oraz pokrojone w plastry pieczarki. Gotuj 3 minuty na wolnym ogniu.

Offline

 

free counters

blog counter


Stopka forum

RSS
Powered by PunBB 1.2.23
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora
GotLink.plwww.chcepsa.pl Jastarnia pola namiotowe Getback smsy