FORUM WIELOTEMATYCZNE

gotowanie , porady

  • Nie jesteś zalogowany.
  • Polecamy: Komputery

Ogłoszenie


#1 2008-06-05 23:43:28

 tomilondyn

Admin

7618831
Call me!
Skąd: Birmingham
Zarejestrowany: 2008-05-29
Posty: 257
Punktów :   
WWW

Creme Brulee

Creme brulee - deser francuski - składniki

    * 2 szklanki śmietany kremówki (500 ml)
    * 1/2 laski wanilii
    * 6 żółtek
    * 1/4 szklanki cukru
    * szczypta soli
    * cukier do przypalenia

Creme brulee - deser francuski - sposób przygotowania
Rozgrzać piekarnik do 150 st. C. Śmietankę podgrzać. Laskę wanilii rozciąć wzdłuż, wyskrobać z niej ziarenka i dodać do śmietanki. Żółtka dokładnie utrzeć z cukrem. Gorącą śmietankę powoli wlewać do jajek, dodać sól, zamieszać. Przez sitko przelać masę do foremek. Piec ok. 30 minut. Wyjąć, ostudzić, wstawić do lodówki.


podpowiedz

smak waniliowy to smak podstawowy tego znakomitego deseru , możemy dodać do środka np owoce leśne , rozpuszczona czekoladę bądź jakiś likier

Offline

 

free counters

blog counter


Stopka forum

RSS
Powered by PunBB 1.2.23
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora
GotLink.plwww.lustra-drogowe.com.pl www.aranzacja-wnetrz.net.pl skup złomu Piła