gotowanie , porady
Użytkownik
Makaron z mozzarellą i cukinią - składniki
* 2 kulki mozzarelli (100 - 150 g)
* 400 g włoskiego makaronu penne lub fusili
* 2 wąskie cukinie pokrojone w grube plastry
* 1 cebula pokrojona w paseczki
* 1/2 czerwonej papryki pokrojonej w paski
* 3 ząbki czosnku pokrojone w plasterki
* 5 łyżek oliwy z oliwek
* sól
* pieprz
* parmezan
Makaron z mozzarellą i cukinią - sposób przygotowania
Nastawić osoloną wodę na makaron i rozgrzać oliwę na patelni. Do gorącej oliwy wrzucić cebulę i czosnek, lekko zrumienić, dodać cukinię i paprykę i podsmażyć. Dodać sól i pieprz. W tym czasie ugotować makaron al dente, odcedzić. Dodać do gorących warzyw, podrzucić kilka razy na patelni. Dodać pokrojoną w kostkę mozzarellę i zamieszać. Podawać z parmezanem.
Offline